Terapia Salin – tratament pentru astm

Bolnavii de astm au observat, atât pe timpul efectuării studiile medicale cât și în utilizarea casnică, că expunerea la aerosolii uscați de sare emanați de dispozitivele Salin are ca efect îmbunătățirea confortului respirator și diminuarea cantităților de medicamente necesare pentru tratament. Dar oare de ce terapia Salin are efect benefic pentru bolnavii de astm?

Aparatele Salin, unice în întreaga lume, funcționează pe baza unui principiu foarte simplu, dar inovator, prin care, în primul rând, acestea rețin impuritățile și substanțele poluante din aer care au efect nedorit asupra stării de sănătate și a sistemului respirator.

Pe de altă parte, aparatele Salin eliberează în încăperea unde sunt folosite particule microscopice de sare naturală (aerosoli) care, inhalate, pătrund până în profunzimea căilor respiratorii (nu acționează doar în regiunea bucală sau nazală) unde se depun la suprafața celulelor bronhiilor și bronhiolelelor, proces similar haloterapiei și tratamentelor în saline - salinoterapie.

Detratament pentru astm asemenea, sarea emite în încăpere și ioni negativi (soluțiile saline nu pot produce ionii negativi) al căror efect benefic pentru sănătate este de necontestat. Ionii încărcați cu sarcină electrică negativă au efect anti-inflamator, anti alergenic și purificator. Sarcina electrică negativă a sării îi permite acesteia să atragă particulele de apă din mediul înconjurător. Datorită acestei proprietăți, de a atrage substanțele cu conținut ridicat de apă, aerosolii uscați de sare intensifică eliberarea de mucus și de secreții la nivelul întregului aparat respirator, reducând astfel inflamația locală și permițând eliberarea căilor respiatorii la nivelul bronhiolelor, pentru o respirație mai ușoară.

Particulele de sare care sunt eliberate în încăpere și apoi inhalate de către bolnavi au și efect antiseptic, eliminând bacteriile și alte microorganisme patogene care provoacă iritații la nivelul aparatului respirator și agravează simptomele de astm.

Toți bolnavii diagnosticați cu astm și care au folosit aparatele Salin au fost de acord că li s-a îmbunătățit confortul în respirație, iar pe termen lung s-a constatat reducerea numărului de internări pentru bolnavii cronici, precum și reducerea cantității de medicamente (inclusiv numărul de pufuri cu inhalatorul) necesare pentru atenuarea crizelor de sufocare, numărul trezirilor nocturne sau tusea matinală.


 

 Citeste alte articole interesante despre sănătate cu aerosoli salini:

Mecanismul antiviral al sării
Click pentru detalii
Actiunea antivirala - Salin

Sarea pro si contra
Click pentru detalii

Aerosolii naturali

Astm

 Click pentru detalii
Despre astm

Toamna
Click pentru detalii
Afectiuni respiratorii de toamna

 Aerosoli din natura

Click pentru detalii
Aerosoli din natură


Articol publicat în Noutati .

Comentarii

    Nu sunt comentarii la acest articol.

Adaugă un comentariu