Terapia Salin în alergiile respiratorii

Folosirea terapiilor Salin pentru diminuarea efectelor neplăcute ale alergiilor respiratorii, este argumentată prin efectul de decongestionare a căilor respiratorii şi de permeabilizare nazală, produs exclusiv prin metode naturale, care nu agresează organismului cu nicio substanţă medicamentoase şi de faptul că permit corpului să îşi pună în funcţiune mecanismele de autoapărare, efecte care pe termen lung sunt, de cele mai multe ori, incredibile.

Terapia cu aparatele Salin, care recreează condiţiile de salină în spaţiul casnic cu ajutorul unor filtre speciale, este foarte benefică în cazurile de alergii, fără a avea contraindicaţii.

Uneori prin restabilirea drenajului căilor nazale se pot ameliora simptome de tipul congestiei, secreţiilor excesive şi disconfortului de la nivelul ariilor sinusale care pot fi produse inclusiv de alergiile nazale.

SSinusuriinusurile sunt spatii goale, pline cu aer, localizate la nivelul oaselor craniului care înconjoară cavitatea nazală.

De obicei medicii recomandă folosirea decongestionantelor orale sau nazale pentru reducerea edemului, împreună cu un antihistaminic care controlează simptomele alergice. Cu toate acestea, sprayurile şi picăturile nazale decongestionante, eliberate cu sau fără prescripţie medicală, nu ar trebui folosite mai mult de câteva zile. Dacă se folosesc perioade mai mari, aceste medicamente pot determina o tumefiere mai mare a căilor nazale şi se abţin astfel efecte inverse decât cele dorite iniţial.

Lipsa contraindicaţiilor sau a incompatibilităţilor cu alte terapii sau prescripţii medicale argumentează folosirea, înainte de toate, a terapiei Salin, care prin efectele sale reuşeşte practic să elibereze căile respiratorii şi să permită, pe deoparte decongestionarea acestora, precum şi modificarea calităţii vieţii persoanelor cu alergii.

Alergiile respiratorii

Concentraţia ideală de aerosoli de sare emişi de aparatele Salin permite atât obţinerea efectelor similare terapiei de salină, fără a provoca efectele nedorite ale unei expuneri prelungite, precum şi comoditatea în utilizare, fără a mai fi necesară deplasarea la locurile special amenajate destinate curelor saline (saline naturale sau artificiale – de suprafaţă).

Inspirarea aerosolilor salini - aflaţi în atmosfera respirabilă, aerosolii salini sunt inhalaţi în mod natural pe ambele căi: nazală şi pe gură. Aerosolii salini de dimensiuni cuprinse între 0,5 – 0,9 microni, se depun pe căile respiratorii superioare: cavitatea bucală, cavităţile nazale, faringe. Aerosolii de dimensiuni mici, cei cu mărimi între 0,1 – 0,5 ajung în segmentele inferioare ale aparatului respirator: laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare.

Prin inhalare, aerosolii salini realizează acţiunile de dezinfecţie, fluidizare a mucoaselor, eliminare a toxinelor, refacerea elasticităţii membranelor celulelor, reducerea PH-ului pe ariile organelor de respiraţie, reducerea şi gruparea micro-organismelor iritante etc. iar căile respiratorii sunt „curăţate” de focarele de infecţie, prezente atât la adulţi cât mai ales la copii, focare ce declanşează şi întreţin numeroase boli respiratorii (în majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice) şi prin a căror prezenţă, imunitatea organismului, scade treptat.

Acţiunea terapeutică a aerosolilor salini (micro-particule de sare, aflate în atmosferă) asupra organismului, se realizează pe perioada de expunere atât prin inhalare, cât şi prin contact cu pielea.

Inspirarea de aerosoli salini este mai mult decât necesară, prin absorbţia lor, acţionând în primul rând direct asupra mucusului. Acestea duc la lichefierea şi fluidizarea mucusului de pe căile respiratorii, realizând astfel extragerea materiilor străine dintre cilii şi din micro-cavităţile tractului respirator, redarea mobilităţii cililor din tractul respirator, determinând astfel uşurarea progresivă şi de lungă durată a respiraţiei, expectorarea pe cale naturală şi facilă, eliminarea materiilor alergene sau bacterigene prin fenomenele reflexe de tuse, scurgeri nazale, expectoraţii, etc., simptomatică caracteristică vindecării tuturor afecţiunilor respiratorii.

Articol publicat în Noutati .

Comentarii

    Nu sunt comentarii la acest articol.

Adaugă un comentariu