Salinoterapia

Numeroase persoane nu cunosc faptul că muncitorii din minele de sare ale TRANSILVANIEI trăiau până la vârsta de 70-80 de ani, atunci când media de vârstă era de 50 de ani… De ce oamenii care îşi duc traiul sau lucrează în staţiunile cu profil hidrosalin sunt mai longevivi şi mai vitali decât restul populaţiei? Răspunsul este simplu: prezenţa benefică a aerului sărat.

sareGenetic, se spune că fiinţa umană a fost programata să trăiască 140 de ani, dar poluarea şi stilul de viaţă bazat pe produse create artificial, nenaturale, au înjumătăţit aceasta frumoasă vârstă. Medicamentele, pe lângă efectul terapeutic, pot cauza efecte secundare. În plus, tratamentul medicamentos nu repune în funcţiune mecanismul imunitar natural al corpului. Totuşi, omul poate deveni mai sănătos şi poate adăuga ani buni la zestrea lui genetică. Soluţia se află în laboratorul ascuns al naturii: sarea cristalină.

Element indispensabil vieţii noastre fiziologice, sarea constituie şi un medicament extraordinar, un remediu la care medicina tradiţională apelează cu încredere de sute de ani. Cel mai curat şi sănătos aer terestru este aerul salinelor, datorită proprietăţilor lui aseptice şi bactericide. Prin inhalarea aerosolilor săraţi, se îmbunătăţeşte activitatea căilor respiratorii, începând cu cavitatea nazala şi terminând cu ultima alveolă pulmonară.

Salinoterapia este recomandată în tratarea afecţiunilor sistemului respirator cum ar fi astmul bronşic, rinită, rinită alergică, sinuzită, bronşită, răceală sezonieră, laringită, pneumonie, amigdalită cronică, alergii, unele afecţiunilor ale pielii (acnee, dermatite, eczeme, psoriazis), dar şi pentru creşterea imunităţii organismului.

Acţiunea aerosolilor salini la nivelul căilor respiratorii

SalinaPrin inhalarea aerosolilor salini, căile respiratorii sunt "curăţate" de focarele de infecţie (stafilo-streptococice), prezente atât la adulţi cât mai ales la copii, focare ce declanşează şi întreţin numeroase boli respiratorii (în majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice) şi prin a căror prezenţă, imunitatea organismului, scade treptat. Sarea, prin natura sa, este o substanţa bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, în multe cazuri comportându-se ca un dezinfectant. Prin depunerea şi absorbţia ionilor salini la nivelul căilor respiratorii superioare şi inferioare, conjugate cu proprietatea puternic higroscopică, ia naştere efectul de diluţie a depunerilor de impurităţi sau microorganisme, care provoacă boli şi disfuncţii respiratorii.

Sarea - Formula sănătăţii

În compoziţia sării intră 37 de elemente chimice, o mulţime de substanţe minerale şi particule care participa la normalizarea celor mai importante procese fiziologice ale organismului la mineralizare şi hidratarea lui.

 • Iodul este necesar organismului pentru activitatea normală a glandei tiroide si pentru buna funcţionare a proceselor digestive.
 • Magneziul joacă un rol important în prevenirea reacţiilor alergice, este necesar pentru asimilarea vitaminelor, funcţionarea normală a muşchilor şi nervilor, stabilizarea ritmului cardiac şi a nivelului de zahăr din sânge.
 • Calciul participă la formarea ţesuturilor osos şi muscular, este responsabil de coagularea sângelui.
 • Fierul ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la transportul oxigenului, intră în compoziţia hemoglobinei, previne anemia şi creste imunitatea.
 • Potasiul îmbunătăţeşte procesele metabolice, contribuie la reglarea echilibrului apei în celule.
 • Sulful joaca un rol de baza în procesele imunologice şi este absolut necesar pentru sinteza albuminelor.
 • Sodiul controlează tensiunea arteriala şi are rol important in menţinerea echilibrului acido-bazic al organismului.
 • Seleniul previne distrugerea de către radicalii liberi şi ajută la reglarea glandei tiroide.
 • Litiul reduce nivelului de chimicale din corp cauzatoare de tulburări de comportament şi iritabilitate.
 • Manganul contribuie la sănătatea pielii, a oaselor şi a cartilajelor.
Articol publicat în Noutati .

Comentarii

  Nu sunt comentarii la acest articol.

Adaugă un comentariu