Salina de la scoala

SaltMed la scoalaÎn acest moment, pe piață există o tehnologie inventată și dezvoltată în România, la Buzău, care, bazându-se doar pe sare, rezolvă sau atenuează simptomele unor afecțiuni respiratorii precum bronșita, rinita, alergii, astm sau sinuzită. Soluția românească s-a dovedit a fi eficientă, ba mai mult inhalatorul SaltMed, un dispozitiv medical, este folosit și în spitalul pentru copii Mare Curie, din București, chiar și pentru cei născuți prematur.

Când am aflat aceste informații, care creditau o invenție românească chiar de către medici, într-una din cele mai delicate situații, cum este nașterea prematură, am căutat imediat detalii despre SaltMed. Am aflat că este un inhalator salin cu emisie controlată de aerosoli uscați. Am hotărât să îl cumpar pentru că Ilinca începea școala, intra la clasa zero, și aveam emoții atât din cauza sensiblității ei vizavi de afecțiunile respiratorii, dar și a astmului care devenea agresiv imediat ce schimba mediul sau venea primavara.

De ce am optat pentru un inhalator cu aerosoli uscați? Pentru că este cantitatea optimă dozată de aerosoli cu sare, nu există riscul de reținere a apei în plămâni și o oră de utilizare echivalează cu o zi de terapie la salină.  Prin SaltMed, aveam de gând să o ajut pe Ilinca să lupte cu răcelile și virozele din septembrie-octombrie și cu puseele de astm din primavară.

Am cumpărat aparatul. Credeam ca îmi va fi greu sa îl utilizez, dar a fost mai simplu decât mă așteptam. Am început să îl folosim acasă - o oră dimineața, o oră seara - înainte de începutul școlii pentru a-i fi Ilincăi mai ușor.

A venit și prima zi de școală. Emoții multe și entuziasm pe măsură. După bucuria de a ne cunoaște și de a vedea sala de clasă, învățătoarea a solicitat părinților informații despre copii, mai ales dacă au probleme de sănătate. I-am vorbit învățătoarei Ilincăi despre astmul ei și cum se manifestă și i-am cerut ajutorul. Doream ca fetița mea să poată folosi inhalatorul 20-30 de minute, în timp ce scrie sau desenează. A fost de acord.

În primele zile, când copiii încă nu se cunoșteau prea bine, învățătoarea i-a rugat pe fiecare să spună câteva cuvinte, să se prezinte, să se cunoască și să spună tuturor dacă au probleme de sănătate pentru a se putea ajuta unul pe altul. Ideea era să se simtă ca într-o familie.

Ilinca a povestit puțin despre ea, despre astm și despre inhalatorul pe care îl va folosi atunci când i se va permite. Învățătoarea a scos dispozitivul din gentuța de transport,  l-a arătat copiilor pentru a nu fi curioși și le-a explicat cât mai simplu cât de important e acesta pentru colega lor. Copiii erau curioși, doreau să știe dacă Ilinca trebuie să stea întinsă cât folosește aparatul. Ea le-a spus că nu. Nu este nimic neplăcut, nu produce niciun disconfort, nu miroase urât și dacă se concentrează pe o activitate, uneori chiar uită că are masca pe față. Ilinca le-a povestit despre cum se curață masca după fiecare utilizare și cum trebuie să aibă grijă de cartușul cu sare pentru a nu se umezi.Cartusul SaltMed

Astfel, ea a putut folosi aparatul zi de zi, a primit ajutor când a fost cazul și a învățat să aibă grijă de ea și de inhalator, iar rezultatele bune nu au întârziat să apară: am folosit mai puține medicamente cu cortizon, s-au redus episoadele asmatice și frecvența de apariție a afecțiunilor respiratorii, însă toate acestea au fost supravegheate de medicul curant. Treptat anotimpul rece nu a mai fost o problemă, iar teama că vine primăvara a dispărut.

În timp, au mai apărut părinți care m-au sunat și m-au întrebat dacă sunt mulțumită, dacă funcționează mica salină de la școală. Le-am povestit despre cât de mult s-a schimbat viața Ilincăi, despre avantaje și lipsa efectelor secundare de orice fel. Toți știau că sarea este eficientă în tratarea afecțiunilor respiratorii, de tip infecțios și de tip alergic, dar și că iarna e mai greu să ajungem la salină. Așa am decis să punem un Salin plus în sala de clasă, unde copii rămân și după amiza la semi-internat, în total aproape 8 ore în fiecare zi, și ne-am dat seama că aveam o salină la scoala copiilor nostri.

În acest caz, soluțiile cele mai eficiente rămân dispozitivele medicale inventate în România, SaltMed și Salin, care pe lângă faptul că sunt ușor de folosit generează exact doza de aerosoli de care avem nevoie pentru a face terapia eficientă. Cu salina de la școală sau de acasă, câștigăm sănătate și economisim timp, deoarece se comprimă timpul de utilizare, mai ales în cazul copiilor care trebuie să termine temele în fiecare zi și nu este timp și pentru tratamente naturale la salină.

Înainte de toate e sănătatea copiilor noștri, pentru care putem găsi soluții foarte simple și eficiente. E nevoie doar de documentare serioasă, încredere și bunăvoință și din partea celor din jurul nostru.


 

 Citeste alte articole interesante despre sănătate cu aerosoli salini:

Mecanismul antiviral al sării
Click pentru detalii
Actiunea antivirala - Salin

Sarea pro si contra
Click pentru detalii

Aerosolii naturali

Astm

 Click pentru detalii
Despre astm

Toamna
Click pentru detalii
Afectiuni respiratorii de toamna

 Aerosoli din natura

Click pentru detalii
Aerosoli din natură


Articol publicat în Noutati .

Comentarii

  • Diana Dolbea
    .
    Bună ziua! Ma gândesc sa achiziționez un aparat Salin plus pentru o sala de clasa în care se învață în doua schimburi. În momentul acesta suntem în perioada de epidemie de gripa și s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire și în rândul elevilor din aceasta sala. Este indicat sa cumpărăm un asemenea aparat în acest moment? Exista pericolul ca aparatul sa "împrăștie" virusul gripal (prin rularea aerului din sala) dacă în sala exista un purtător încă neidentificat sau virusul gripal este prezent deja în acel spațiu fizic? Va rog sa îmi dați un sfat, dacă este oportun sa îl cumpărăm în acest moment. Mulțumesc mult! Diana Dolbea
  • Aer Salin
    .
    Purificatoarele de aer Salin filtrează aerul și rețin particulele si impuritatile din aer. Este demonstrat că sarea acționează eficient împotriva mai multor tipuri de viruși existenți în aer, în aerosoli, care sunt fixați foarte eficient de filtrele acoperite cu sare. Virușii astfel fixați pe suprafața acoperită cu sare sunt distruși foarte repede prin interacțiunea cu cristalele de sare. https://www.aer-salin.ro/salin-aerosoli-de-sare-pentru-afectiunile-respiratorii

Adaugă un comentariu