Salin - Aerosoli de sare pentru afecțiunile respiratorii

În contextul situației actuale generată de criza epidemiei cu corona virus am încercat să evaluăm care ar fi abordarea corectă în legătură cu aparatele Salin.

Afectiuni respiratoriiNu ar fi corect să oferim oamenilor, mai ales pe vremuri de criză,  speranțe care nu se pot îndeplini. Ar fi complet neprincipială orice încercare de a specula cumva momentul pentru o valorificare comercială.

In același timp aparatele Salin au efecte certe care pot fi foarte benefice utilizatorilor lor  în acest moment. 

O sa încercăm sa definim ceea ce știm despre aparatele Salin, că fac și ce mai este dovedit prin diverse studii in legătura cu sarea si aerosolii Salin.

Am sintetizat mai jos concluzii din studii care se leagă de utilizarea sării sau aerosolilor cu sare în diverse modalități utilizabile pentru protecția fata de infecțiile respiratorii.

Aparatele Salin pot să fie utile ca măsuri de reducere a riscului  de îmbolnăvire, de reducere a riscului de transmitere de către persoanele purtătoare ale virusului precum și ca terapie adjuvanta importanta în tratamente.

                 Studiul [1] -2018- surprinde mecanisme de protecție față de infecțiile respiratorii pe care le activează inhalarea aerosolilor de clorura de sare. Realizatorii studiului afirmă că se pot dezvolta metode profilactice pentru o gama larga de infecții virale prin utilizarea aerosolilor de clorura de sodiu.

                Studiul [2]  -2017- arată că virușii existenți în aer, în aerosoli, sunt fixați foarte eficient de filtre acoperite cu sare. Virușii astfel fixați pe suprafața acoperită cu sare sunt distruși foarte repede prin interacțiunea cu cristalele de sare.

                Studiul [3] - 2002 – se referă la influenta inhalației de aerosoli salini asupra principalei căi de transmitere a infecțiilor respiratorii, respectiv aerosolii care conțin agenți patogeni, din aerul expirat de către persoanele purtătoare.  La persoanele care inspiră aerosoli salini aerul expirat va conține mult mai puțini aerosoli reducând astfel consistent riscul de transmitere a infecțiilor.

Studii făcute in legătura cu utilizarea inhalatoarele SaltMed au arătat îmbunătățiri rapide și semnificative ale parametrilor respiratorii la pacienți cu pneumonii virale sau bacteriene.Haloterapia

In utilizarea aparatelor Salin au fost semnalate numeroase date care arata o creștere a rezistente față de infecțiile respiratorii și o reducere semnificativă a recurențelor. Sunt studii de caz sau trialuri, nu avem studii realizate conform cerințelor extrem de riguroase. În același timp datele semnalate de către medici dar și de utilizatori, corelate și cu ultimele rezultate semnalate în literatura de specialitate ne permit să afirmăm că aparatele Salin reprezintă o măsura de prevenire, protecție  si adjuvant curativ foarte valoroasa in cazul infecțiilor respiratorii.

  Credem ca este benefic ca utilizatorii aparatelor Salin să știe despre aceste efecte și să aibă astfel determinarea de a utiliza consecvent aceste aparate, inclusiv cu schimbarea la timp a filtrelor.

....

[1] … we conducted a clinical trial of hypertonic saline nasal irrigation and gargling for upper respiratory tract infections which showed a significant reduction in the duration of illness in the intervention arm and control arm along with a reduction in viral shedding … Our findings open the field to a new avenue of therapy based on harnessing this host immune defense mechanism. Supplying NaCl locally could also help treat other common illnesses such as the cold sores, genital herpes, and viral gastroenteritis. Upper respiratory tract infections could be cured before they become lower respiratory tract infections or cause exacerbations in those with asthma, chronic obstructive pulmonary disease, cystic fibrosis, etc. Even more exciting is the possibility of using this simple intervention as a prophylactic tool.

 **Antiviral innate immune response in non-myeloid cells is augmented by chloride ions via an increase in intracellular hypochlorous acid levels

11 septembrie 2018 - Scientific Reports - https://www.nature.com/articles/s41598-018-31936-y

....

[2] … salt-coated filters showed remarkably higher filtration efficiency than conventional mask filtration layer, and 100% survival rate was observed in mice infected with virus penetrated through salt-coated filters. Viruses captured on salt-coated filters exhibited rapid infectivity loss compared to gradual decrease on bare filters. Salt-coated filters proved highly effective in deactivating influenza viruses regardless of subtypes and following storage in harsh environmental conditions. Our results can be applied in obtaining a broad-spectrum, airborne pathogen prevention device in preparation for epidemic and pandemic of respiratory diseases.

 **Universal and reusable virus deactivation system for respiratory protection

04 ianuarie 2017 - Scientific Reports - https://www.nature.com/articles/srep39956      

... 

[3] … humans commonly exhale aerosols comprised of small droplets of airway-lining fluid during normal breathing. These ‘‘exhaled bio- aerosols’’ may carry airborne pathogens and thereby magnify the spread of certain infectious diseases, such as influenza, tuberculosis, and severe acute respiratory syndrome.  … Administering nebulized isotonic saline to these ‘‘high-producer’’ individuals diminishes the number of exhaled bio aerosol particles expired by 72.10 - 8.19% for up to 6 h. In vitro and in vivo experiments with saline and surfactants suggest that the mechanism of action of the nebulized saline relates to modification of the physical properties of the airway-lining fluid, notably surface tension.

 **Inhaling to mitigate exhaled bioaerosols

14 decembrie 2004 - PNAS - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC536048/

Mecanismul antiviral al sării

Cele mai multe tipuri de viruși fie ADN (herpes simplex virus, gamaherpesvirus murin 68) și ARN (virus respirator sincytial, virus gripal A, coronavirus uman 229E, coxsackievirus B3) sunt dezactivate în prezența concentrației mari de sare. Practic, se contribuie la producerea la nivel celular de HOCl (hipoclorit), cel mai puternic virucid natural.
“O creștere semnificativă a producției intracelulare de HOCl se observă la începutul infecției. Aceste date sugerează că celulele non-mieloide posedă un mecanism antiviral înnăscut, dependent de disponibilitatea Cl- pentru a produce HOCl. Activitatea antivirală împotriva unei game largi de infecții virale poate fi crescută prin creșterea disponibilității de NaCl.”
Sursă (lb.engleză, în original): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6134045/ - 11.09.2018.
Structura viruşilor care au fost expuşi direct la suprafeţe ce conţin NaCl a fost afectată până la inactivare, acest lucru fiind demonstrat de evaluările microscopice. Afectarea structurii virusului reduce până la zero capacitatea acestuia de a se multiplica.
Un studiu “în vivo”, realizat în laborator a relevat scăderea în greutate cu 10 – 15% a celor din grupul de control, cu o incidență mai mare de infecții pulmonare, comparativ cu 0% infecții pentru grupul care a fost contaminat cu virusul, după ce acesta a fost expus la filtrele de sare.
Sursa (lb.engleză, în original): https://www.nature.com/articles/srep39956

 Citeste alte articole interesante despre sănătate cu aerosoli salini:

Terapia cu sare – argumente pro şi contra
Click pentru detalii
Terapia cu sare

Sarea pro si contra
Click pentru detalii

Aerosolii naturali

Astm

 Click pentru detalii
Despre astm

Toamna
Click pentru detalii
Afectiuni respiratorii de toamna

 Aerosoli din natura

Click pentru detalii
Aerosoli din natură

Articol publicat în Noutati .

Comentarii

    Nu sunt comentarii la acest articol.

Adaugă un comentariu