Întrebări frecvente

Nu aveți toate răspunsurile pentru problemele referitoare la terapia cu aparatele Salin? Pentru a veni in ajutorul Dumneavoastră am întocmit o listă cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări care ne-au fost adresate.

 

Ce afecțiuni au fost ameliorate sau vindecate după folosirea dispozitivului Salin și unde s-au vazut cele mai bune rezultate?

 • Dupa utilizarea dispozitivelor Salin au fost ameliorate sau vindecate total boli ale aparatului respirator, precum astmul bronşic, bronşitele astmatiforme, rinitele, sinuzitele, laringitele, bronşectaziile, alergiile respiratorii, sechelele TBC, silicozele, mucoviscidozele, insuficientele respiratorii pe fond cardiac sau tiroidian, problemele respiratorii apărute pe un fond imunitar scăzut. Accesele de tuse care însoţesc de obicei majoritatea acestor boli sunt reduse imediat, până la dispariţia lor totală.
 • Efectele terapiei Salin sunt resimţite şi asupra stării generale de sănătate, fiind recomandat persoanelor cu imunitate scăzută şi predispoziţie pentru îmbolnăviri, în special copii sau bătrânii.

 

Pentru rezultate lungă de durată, cât timp şi unde se utilizează terapia cu dispozitivele Salin?

 • Deşi depinde foarte mult de tipul şi stadiul problemelor de sănătate, efectele se pot simţi chiar din prima zi de utilizare. Majoritatea pacienţilor au descris că resimt rezultatele favorabile după a doua săptămână de utilizare.
 • Pentru cele mai bune rezultate se recomandă un timp zilnic de expunere de 8-10 ore, în special pe timpul nopţii, în dormitor.
 • În măsura în care este posibil, dispozitivele Salin pot fi folosite şi în spaţiile de joacă pentru copii, iar pentru adulţi la birou, unde s-a constatat că, printre altele, diminuează efectele agenţilor nocivi şi poluarea, mirosul fumului de ţigară şi efectele aerului condiţionat.

 

Ce contraindicaţii pot apărea în utilizarea dispozitivelor Salin?

 • Nu, studiile au demonstrat că fiind o metodă naturală de tratament, utilizarea dispozitivelor Salin nu creează dependenţă sau reacţii adverse şi nu prezintă incompatibilităţi cu alte metode terapeutice.

 

Utilizarea dispozitivului Salin umezeşte aerul din încăpere, provocând igrasie?

 • Principiul de funcţionare al dispozitivelor Salin nu presupune soluţii lichide, ci doar utilizarea unor filtre din sare cristalizată, care de fapt reţin umezeala şi diminuează şansele formării de umezeală.

 

Salin se aplică cu o mască peste nas şi gură? Unde se amplasează dispozitivul Salin?

 • Pentru utilizarea dispozitivului Salin nu se aplică nicio mască pe faţă, acesta doar se pune în funcţiune şi se amplasează într-o încăpere (preferabil la înălţimea de 0,4 - 0,8 m pentru Salin S2 şi 1,5 - 2 m pentru Salin plus) astfel încât utilizatorii să poată respira aerul filtrat de dispozitivele Salin. 

 

Cât de zgomotos este un aparat Salin? Poate fi utilizat în timpul nopții?

 • Sunetul produs de dispozitivele Salin provine de la un ventilator similar cu cel care echipează un computer. În mod normal, dispozitivele Salin nu produc un zgomot puternic, fiind posibilă inclusiv utilizarea acestora pe timpul nopţii, în perioada în care persoana cu probleme respiratorii se odihneşte.

 

Aerul din camera unde funcţionează Salin va căpăta un gust sărat?

 • Funcţionarea aparatului face posibilă dispersia în aer a unor microcristale de sare, o cantitate extrem de mică de cristale microscopice care este preluată şi inspirată de pacienţi.
 • Este foarte puţin probabil ca pacienţii sau persoanele care se află în încăperea unde funcţionează Salin să simtă gustul cantităţi reduse de sare.

 

Asupra pacienţilor cu restricţii severe la consumul de sare, terapia Salin are efecte negative?

 • Nu. Dimensiunile particulelor şi cantitatea de sare inhalată sunt foarte reduse, iar majoritatea acestei cantităţi este absorbită de mucusul căilor respiratorii şi ulterior eliminată prin expectoraţie.

 

Cum poate terapia Salin să diminueze sforăitul?

 • Pacienţii au semnalat reducerea intensităţii şi stoparea sforăitului în urma terapiei Salin. Efectul se datorează efectelor ionilor de sodiu care diminuează edemul oro-faringiene şi ale bolţii palatine, care de obicei sunt asociate sforăitului.

 

Terapia Salin ma va ajuta să am un somn mai odihnitor?

 

 • Prin efectele de curăţare a mucusului din interiorul căilor respiratorii superioare şi inferioare, terapia Salin facilitează pe timpul somnului creşterea cantităţii de oxigen absorbită de organism şi implicit relaxarea corpului şi refacerea mai rapidă a energiei corpului.