Cum acţionează

Aparatul Salin este un dispozitiv multiplu premiat pe plan internaţional care foloseşte un procedeu de noutate absolută în tratarea complexă a aerului. Procedeul se referă la  trecerea forţată a aerului printr-un bloc filtrant cu granule de săruri, având efecte recunoscute în tratamentul numeroaselor probleme respiratorii. Terapia are efecte similare tratamentelor cu aerosoli marini şi a curelor de salină, dar presupune costuri mai reduse și un confort de folosire mai ridicat.

Fiind primele dispozitive medicale moderne ce combină efectele curative ale haloterapiei cu tehnologia inovativă, întreaga gamă de aparate Salin a deschis practic drumul unei noi generații de dispozitive medicale destinate tratării saline a aerului, asigurând astfel eficacitate și siguranță în utilizare. Terapia prin dispozitivele Salin fiind cu mult superioara față de alte tipuri de terapie cu sare.

 

Efectele aerosolului de clorură de sodiu (NaCl) la nivelul căilor aeriene superioare:

  • fluidificarea secreţiilor bronşice datorită refacerii şi apoi creşterii cantitative a fazei de sol din pelicula de mucus
  • activarea mişcării ciliare (chiar în cazul fumătorilor cronici, unde se ştie că aceasta este paralizată)
  • eliminarea rapidă a secreţiilor din căile respiratorii
  • scăderea edemului filierei aerodigestive superioare (văl palatin, baza limbii, pilierii lojei amigdaliene) regăsit adesea la sforăitorii cronici
  • repermeabilizarea ostiilor sinusale din meatul mijlociu şi superior şi drenajul eficient al sinusurilor în fosele nazale

 

Efectele aerosolului de clorura de sodiu la nivelul căilor aeriene inferioare:

  • stimulează reactivitatea macrofagelor alveolare şi facilitează fagocitoza la acest nivel
  • exercită efecte bactericide şi bacteriostatice asupra microflorei tractului respirator
  • induce reducerea nivelurilor de IgE la pacienţii cu astm bronşic
  • efecte antiinflamatorii, imunomodulatoare şi de desensibilizare la alergeni

 

Terapia Salin este utilizată în completarea tratamentelor medicale prescrise, studiile clinice evidenţiind că nu are efecte secundare, contraindicaţii sau incompatibilităţi cu alte terapii sau tratamente medicale. Filtrele aparatelor Salin utilizează doar substanțe naturale (sare de mină), la care nu se adaugă niciun alt component chimic artificial. Cantitatea efectivă de sare introdusă în organism prin această metodă este infimă și nu necesită precauții pentru persoanele cu patologie ce impune un regim hiposodat (de exemplu pacienții cu hipertensiune arterială, insuficiență renală etc.). Mai mult, s-a constatat că aerosolii salini uscați de dimensiuni reduse nu produc bronhospasm. Prin comparație, studiile au demonstrat că încărcătura de aerosoli din salină este mult mai mare, dar proporția de particule active terapeutic este mult mai mică la salină.

 

Terapie fără medicamente

Aparatele Salin sunt indicate ca terapie adjuvantă nemedicamentoasă pentru un spectru larg de afecțiuni acute și cronice de tip alergic și infecțions ale căilor respiratorii superioare (alergie respiratorie, rinită, sinuzită, otită etc.) și inferioare (astm, bronșită, bronhopneumopatie obstructivă cronică, fibroză chistică), precum și în stările de răceală sau gripă. Faptul că persoanele cu afecțiuni respiratorii se simt mai bine după expunerea la aerosolii Salin, face ca pe termen lung să scadă frecvenţa administrării medicamentelor şi implicit astfel se reduce riscul apariţiei rezistenţei la anumite antibiotice sau reacţiile nedorite la alte substanţe. Astfel se reduc nu numai cheltuielile suplimentare, dar pe termen lung, se diminuează și efectele nocive ale medicamentelor asupra organismului. Medicamentele nu sunt altceva decât substanțe sintetizate chimic care, în cantități nepotrivite, pot agresa grav metabolismul.


Aparatele Salin îmbină avantajele unui remediu natural (terapie adjuvantă nemedicamentoasă fără efecte secundare, reacții adverse sau incompatibilități cu alte metode de terapie) cu cele ale noilor tehnologii inovative (eficiență terapeutică sporită, rezultate rapide, comoditate în utilizare atât la adulți cât și la copii, dispozitive medicale ușor de utilizat și a căror întreținere nu este costisitoare), fiind soluția modernă ce este aleasă în toate situațiile în care se recomandă terapia la salină. Așadar, terapia Salin a demonstrat beneficii pentru tratamentul astmului bronşic, bronşitelor astmatiforme, rinitelor, sinuzitelor, laringitelor, bronsectaziilor, alergiilor respiratorii, sechelelor TBC, silicozelor, mucoviscidozelor, insuficientelor respiratorii pe fond cardiac sau tiroidian, problemelor respiratorii apărute pe un fond imunitar scăzut etc.


Comod în utilizare, dispozitivul Salin asigură o purificare generală a aerului în spaţiul unde este utilizat: spaţii de lucru, birouri, locuinţe etc. Dispozitivul Salin are o construcţie simplă, conţinând un ventilator şi un bloc filtrant cu granule de săruri. Cu toate acestea, pe cât de simplu este principiul, pe atât de complex este mecanismul de acţiune asupra organismului.

 

Se recomandă utilizarea şi pe timpul nopţii pentru a asigura o durată minimă zilnică de 8 ore de expunere în mediul creat de dispozitivul Salin. În măsura în care este posibil, durata de expunere se poate mări până la întreaga zi. Așadar, tratați-vă natural și fără efecte secundare, nu uitați că efectele benefice pentru problemele respiratorii ale tratamentelor cu aerosoli naturali de sare sunt recunoscute de secole, iar aparatele Salin (fie ca e vorba de Salin S2 sau Salin plus) vă sunt foarte aproape prin intemediul aer-salin.ro, fără a crea dependența sau a fi în contradicție cu niciun tratament medical.