Beneficiile salin in tratarea astmului

Cu toate că mulți medici susțin că astmul nu poate fi vindecat în totalitate, terapia cu aparatele Salin este de neegalat ca metoda complementară cu nu presupune administrare de medicamente. Se știe că astmaticilor care utilizează cu regularitate aparatele Salin (este extrem de important ca terapia sa fie urmată zilnic respectandu-se perioada minimă de expunere la aerosoli minim), le scade atât numărul cât și intensitatea crizelor asmatice, în timp acest fapt determinând reducerea cantității de medicamente, respirația ajungând să fie atât de ușoară încât aceștia uită chiar să mai treacă pe la medici.

Astmul determină obstrucția căilor respiratorii, obstrucție care din fericire este reversibilă, lucru care presupune că acestea nu sunt blocate tot timpul. Reversibilitate este caracteristica principală a astmului, alături de inflamația căilor respiratorii. Pentru diagnosticul astmului se folosește spirografia , care măsoară capacitatea expiratorie a pacientului. Cauzele sunt spasmele mușchilor căilor respiratorii și producția unui mucus lipicios. Căile respiratorii (bronhiolele) se îngustează, transformând o respirație silențioasă într-una fluierătoare și sforăitoare. Astmul este mai supărător noaptea, trezind bolnavul care tușește.

Există mai multe grupuri de pacienți astmatici. Din primul grup fac parte familii care au alergie și astm (astm bronșic alergic, extrinsec), determinate de prezența în sânge a unei imunoglobuline anormale numite Ig E. Astmul lor este episodic și se agravează când polenul sau fungii de pe frunzele umede sunt prezente în atmosferă. Astmul, care debutează la vârste mai înaintate are tendința de a fi non-alergenic fără teste alergologice pozitive. Un alt grup conține astmatici care au polipi nazali sau inflamații ale sinusurilor.

Terapia cu Salin pentru reducerea intensității crizelor de astm este foarte sigură și comod de administrat, atât copiilor mici cât și adulților, și nu are contraindicații sau efecte adverse. Dacă la o salină (naturală sau artificială) dimensiunile aerosolilor de sare și cantitatea crescută a acestora poate provoca apariția unei crize de astm, utilizand dispozitivele medicale Salin nu apar manifestări neplăcute.

astmulExpunerea la poluanții industriali agravează toate tipurile de astm și chiar îl poate declanșa la pacienții care nu prezintă boli pulmonare. Fumatul face același lucru. Astmul bucătarului cauzat de reacția la făina de grâu, face parte din familia de astm profesional care include și astmul tăietorilor de lemn, al fotografilor, metalurgiștilor, sudorilor, fermierilor, plastificatorilor și al tipografilor.

Efortul fizic poate declanșa criza astmatică. Schiul fond, într-o atmosferă uscată și rece, este mai provocativ decat înotul într-o atmosferă caldă și umedă. Stresul emoțional poate influența evoluția astmului, deja existent din alte cauze, la unii pacienți. De reținut este faptul că astmul blochează căile respiratorii dar alveolele respiratorii nu sunt afectate. Emfizemul ("plămânul fumătorilor") distruge alveolele respiratorii, căile respiratorii rămânând intacte, o combinație nefastă la pacienții astmatici fumători. </p>

Astmul poate debuta la orice vârstă. Aproximativ 50% din cazuri debutează înaintea vârstei de 10 ani, încă o treime înainte de 40 de ani și aproximativ 4% din cazuri debutează la bătrănețe.

S-a constatat că efectul sării asupra sistemului bronhial este de stimulare a secreției, de eliminare a acesteia, de inhibare a inflamației, reducând iritația producătoare de tuse și curățând cilii membranei mucoasei.

Aparatele Salin deși produse doar în România, au ajuns să fie utilizate în toată lumea , similar tarapiilor la salinele naturale sau artificiale pentru profilaxia, terapia și recuperarea preponderent a pacienților cu astm bronșic, bronșite cronice, dar și sinuzite, dovedind eficientă sporită în creșterea rezistenței la îmbolnavirea persoanelor cu imunitate scăzută. 


 

 Citeste alte articole interesante despre sănătate cu aerosoli salini:

Mecanismul antiviral al sării
Click pentru detalii
Actiunea antivirala - Salin

Sarea pro si contra
Click pentru detalii

Aerosolii naturali

Astm

 Click pentru detalii
Despre astm

Toamna
Click pentru detalii
Afectiuni respiratorii de toamna

 Aerosoli din natura

Click pentru detalii
Aerosoli din natură


 

Articol publicat în Noutati .

Comentarii

    Nu sunt comentarii la acest articol.

Adaugă un comentariu