Avantajele aerosolilor uscati de sare

Aerosoli artificialiTerapia cu aerosoli este un mod de tratament care presupune introducerea, pe cale respiratorie, în diferite segmente ale aparatului respirator, a unor substanţe pulverizate sub formă de aerosoli.

Aceştia sunt  particule de dimensiuni mici (sub 5 microni) obţinute din combinarea unui mediu gazos (faza dispersantă) cu o substanţa solidă sau lichidă fin dispersată (faza dispersă).

Aceşti aerosoli au avantajul că sedimentează lent, se resorb rapid prin epiteliul bronho-alveolar şi pot străbate un strat subţire de lichid fără a se dizolva.

Există aerosoli artificiali - generaţi de dispozitive speciale - şi aerosoli naturali, pe care-i găsim în natura. Aerosoli naturali sunt aerosoli de pădure (dintr-o substanţa volatilă si particule de polen) şi aerosoli marini (ionizaţi negativ şi care conţin clorura de sodiu, iod, brom, magneziu, calciu).

Aerosolii sunt indicaţi în boli pulmonare (traheite, bronşite, bronşiolite, bronsiectazii, astm bronşic) şi afecţiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite).

In cazul aerosolilor artificiali, faza dispersantă (substanţa solidă sau lichidă) este, de obicei, o substanţă medicamentoasă care va fi introdusă astfel la nivelul căilor respiratorii. Astfel în funcţie de substanţa medicamentoasă introdusă, efectul terapeutic al aerosolilor poate fi antibacterian, bronhodilatator, antiinflamator, vasoconstrictor etc. şi la fel, efectele adverse ale aerosolilor sunt comune cu ale substanţei medicamentoase introduse.

Avantajele aerosolilor Salin

aerosoli naturaliPentru a fi cât mai informați despre terapiile cu aerosoli, puteţi solicita medicului curant chiar să vă comunice posibilele efecte adverse ale aerosolului recomandat. O să constatați că datorită metodei unice de producere a aerosolilor, care sunt naturali și similari celor din salină, aerosolii uscați de sare produși de aparatele Salin (S2 sau plus) sau de inhalatoarele SaltMed sau InSalin sunt fără efecte secundare, fiind recomandate tuturor pacientilor cu afecțiuni respiratorii, indiferent de vârstă.

Salin (purificatoare de aer sau inhalatoare) acţionează prin trecerea permanentă a aerului printr-un strat de sare de mină realizând un conţinut discret, dar permanent, de aerosoli în spaţiul ambiental, modificând ionizarea aerului.

Pe termen lung utilizarea aerosolilor uscați de sare scade frecvenţa administrării medicamentelor şi implicit se reduce riscul apariţiei rezistenţei la anumite antibiotice sau reacţiile nedorite la alte substanţe. Astfel organismul îşi stimulează singur imunitatea şi devine mai rezistent la îmbolnăviri.

Tratamentele cu aerosolii de la malul mării şi terapiile la salinele naturale sau artificiale, sunt metode recunoscute de îmbunătăţire a stării generale de sănătate. Cu Salin, nu mai este necesară deplasarea pacienţilor în zonele cu aer sărat, microclimatul prielnic tratamentelor putând fi adus în locuinţă.

Terapia Salin se bazează pe un procedeu extrem de simplu, ce nu implică sub nicio formă administrarea de medicamente sau suplimente, imobilizări la pat sau regimuri alimentare. Cu toate acesteascade semnificativ intensitatea crizelor de sufocare, numărul trezirilor nocturne şi tusea matinală spre exemplu în astmul bronşic.


 

 Citeste alte articole interesante despre sănătate cu aerosoli salini:

Mecanismul antiviral al sării
Click pentru detalii
Actiunea antivirala - Salin

Sarea pro si contra
Click pentru detalii

Aerosolii naturali

Astm

 Click pentru detalii
Despre astm

Toamna
Click pentru detalii
Afectiuni respiratorii de toamna

 Aerosoli din natura

Click pentru detalii
Aerosoli din natură


Articol publicat în Noutati .

Comentarii

    Nu sunt comentarii la acest articol.

Adaugă un comentariu