Am o salina la mine acasa

Salina artificiala           De ziua mea, am primit de la prietenele mele câteva ședințe de relaxare la o salină artificială, în oraș. Era amenajată într-o cameră ce nu avea mai mult de 20 mp, cam cat sufrageria mea. Pereți de sare, lumini difuze, scaune, sare pe jos, ce mai, o oaza de relaxare și sănătate. O secundă mi-a trecut prin cap ca aș putea să am și eu o salina acasă. Apoi am început să mă gândesc mai bine ce ar însemna, investiția, pe de o parte, și beneficiile, pe de altă parte.

          Dat fiindcă eu nu doream să fac bani de urma acestei investiții doar sa creez un mediu sănătos, lipsit de bacterii, relaxant pentru mine și familia mea, m-am gândit sa adaptez visul la dimensiunile realității. Am intrat pe forumuri, și, în prima faza, am aflat despre lămpile cu sare de Himalaya, care degaja în aer vapori cu sare, dar, drept sa va spun, mi s-a părut prea puțin. De la o camera de sare, la o lampă…

          Am continuat să caut informații, terapia cu sare era recunoscută pentru beneficiile ei antibacteriene și antimicotice, iar eu eram tot mai convinsă că o salina la mine acasă va rezolva o grămada de probleme de sănătate, ne va ajuta sa ne relaxam si va contrabalansa mediul poluat al orașului la care eram expuși zi de zi. Totuși, o salina artificiala era prea mult.

          Am mers mai departe si am găsit câteva articole despre aparatele Salin, câteva impresii ale unor mame care povesteau despre situații reale de boală Salina artificialapeste care au trecut mai ușor, ale unor oameni care reușiseră să se lase de fumat. Simțeam că sunt mai aproape de ceea ce îmi doream.

          Aparatele sunt concepute sa “acopere” spatii de mărimi diferite, nu necesita implicarea utilizatorului și pot fi utilizate cu ușurința, atât pe timpul zilei, cât și în timpul somnului de noapte. În tot timpul acesta, noi puteam să ne vedem de treburile noastre obișnuite, iar particulele de sare de ale lor: vor ajunge în tractul nostru respirator, în plămâni, unde vor absorbi și neutraliza bacteriile și factorii alergici. Cu cat vom fi mai expuși, pentru ca îmi doream să devină o obișnuintă pentru viața noastră de zi cu zi, cu atât va fi mai bine pentru noi.

          Am vorbit cu un medic pneumolog, susținea demersul meu. Recomandă la rândul său pacienților, ca adjuvant în tratamentele medicamentoase. În rest, putea fi folosit preventiv. Acum eram convinsă.

          Am găsit site-ul care prezenta aceste aparate și am văzut că e o invenție… pur românească, premiata la saloane internaționale. Folosește doar sare, fără alți compuși chimici.

Salina naturala          Am ales Salin Plus. E foarte simplu: o cutie de plastic cu un ventilator și un cartuș de sare. Ventilatorul aspiră aerul din camera și îl suflă apoi prin cartușul de sare. Astfel particulele de sare ajung în aerul pe care îl respiram, iar efectele lor se vad asupra sănătății noastre: sunt foarte eficiente în cazul virozelor respiratorii, a tusei de orice fel, a oboselii cronice, a stresului. Terapia are efecte similare tratamentelor cu aerosoli marini și a curelor de salină, dar presupune costuri mai reduse și un confort de folosire mai ridicat.

          Sunt mulțumită, am o salina la mine acasă și ne bucurăm de ea în fiecare zi. Suntem mai sănătoși, mai relaxați și dormim mult mai bine. A fost mai simplu decât credeam, din toate punctele de vedere, iar beneficiile sunt pe termen lung.

 


 

 Citeste alte articole interesante despre sănătate cu aerosoli salini:

Tusea la copii
Click pentru detalii
Tusea la copii

Fructe de padure

Click pentru detalii
Fructe de padure

Aparatele Salin

 Click pentru detalii
Cum se alege un aparat salin

Toamna

Click pentru detalii
Afectiuni respiratorii de toamna

 Aerosoli din natura

Click pentru detalii
Aerosoli din natură

Articol publicat în Noutati .

Comentarii

    Nu sunt comentarii la acest articol.

Adaugă un comentariu